T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Öz-De-Bir Ortaokulu

Öz-De-Bir Ortaokulu

Telefon
0 (212) 611 80 41
Belgegeçer
.
WEB
https://ozdebir.meb.k12.tr
Adres
ÖzDeBir Ortaokulu Menderes Mahallesi 380. Sokak No10 Esenler İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılan spor müsabakalarında tam 64 madalya kazandık. Tübitak 4006 fuarlarımız her sene açılıyor. Eğitimde İyi Örnekler projesi kapsamında projelerimiz her sene il milli eğitim müdürlüğünde sergileniyor.
Öğretmen :84
Öğrenci :1935
Derslik :28
Konferans Salonu :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3300
Öğretim Şekli :İkili eğitim-öğretim
Saatler
07.40-13.20 13.45-19.25
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuz 33, 33M, 98G hat nolu otobüsler ile Esenler durağında inerek 2 dakika yürüme; Yenikapı-Kirazlı metro hattında Menderes durağında inerek 5 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca Atışalanı Yan Yol ve Kazım Karabekir Mah. durağından geçen her otobüs ile ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuzda özel eğitim öğrencileri haricinde öğrenci servisi bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Esenler, Bakırköy ilçesine bağlı iken 1992 yılında yapılan değişiklikle Güngören ilçesine bağlanmıştır. Ardından 1993 yılında yapılan değişiklikle Güngören’den ayrılarak İstanbul’un 33. İlçesi olmuştur. Esenler, coğrafi büyüklük bakımından İstanbul’un 11. ilçesi olup nüfus bakımından ise 12. ilçesidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Esenler ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%5
Sportif Etkinlikler
Geleneksel Çocuk Oyunları Futbol Voleybol Basketbol Futsal
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak 4006 Fuarı
Proje Çalışmaları
Eğitimde İyi Örnekler Sıfır Atık E-Twinning Harezmi
Yazdır